Koolitused

Koolitused

Suvekelneri koolituspakett

Eestimaa suvi toob toitlustus- ja majutusettevõtetesse lisaks kohalikele inimestele ka rohkelt külalisi välisriikidest. Suvekelneri pakett on eelkõige mõeldud hooaja kelnerile, kuid alati saab koolituspaketti kohandada ka vastavalt hooajale. Koolitus on kuue päevane, kus lisaks sissejuhatuse ja tutvustuse osale peatume pikemalt lauakatmisele, teenindamisele ja lauakoristusele. Kuidas näeb välja kogu protsess etiketi järgi, kuidas toimida kiirel nii öelda trammi* ajal, kui näiteks uksest astub sisse kahekümnene seltskond, kelle broneering on jäänud märkimata või lihtsalt grupp välismaalaseid, kes soovivad enne lahkumist koos einestada. Lisaks katmisele ja koristamisele mahub selle kuue päeva sisse veel palju praktilisi ülesandeid nagu kandikuga serveerimine ja tasakaalu hoidmine, servjettide voltimine ning lihtsamate ja keerulisemate kokteilide valmistamine. Millised on õiged töövõtted nõude ja klaaside poleerimisel, baari täitmisel, restorani ettevalmistamisel ja teenindamisel. Kindlasti on programmis ka neljase laua korraga koristamine ilma kandikuta. Praktiliste koolituspäevade vahele mahub ka päevased veini- ja kohvikoolitused, mida viivad läbi eriala Eesti parimad ning lõpevad õhtul siis vastavalt, kas restorani või kohviku külastusega.

 

 

Alustava kelneri koolituspakett

Alustava kelneri pakett sobib sulle, kui sa soovid alustada tööd kelnerina toitlustusettevõttes ja sul puudub selles valdkonnas eelnev kogemus. Koolitus on kahe päevane, kus räägitakse kelneri tööst, välimusest ja olemusest ning mängitakse läbi erinevaid praktilisi ülesandeid, mis reaalsetes töösituatsioonides tekkida võivad. Esimesel päeval alustatakse hommikul, kus õpitakse tundma erinevaid töövõtteid nagu näiteks klaaside ja söögiriistade poleerimine, mille käigus õpime tundma ka erinevaid töövahendeid. Linutamine ning pidulike ja funktsionaalsete salvrätikute voltimine. Katame laudu, õpime kasutama kandikut ja raskuste hoidmist kandikul. Valmistame lihtsamaid ja tuntumaid aperatiivseid jooke ning kokteile. Teeme tutvust jookide serveerimise reeglitega (vahuvein, valge ja punane vein) ning milline jook, millisesse klaasi käib. Laudade koristamine ja nõude kandmine käel. Teine päev lõpeb baari ettevalmistamisega järgmiseks päevaks ja vahetuse lõpetamisega.

 

Põhikaadri koolituspakett

Põhikaader ehk ettevõtte täiskohaga töötav kelner. Valitud koolitus kestab kaks nädalat ja on mõeldud eelkõige ettevõtte püsivale kelnerile, kellel on ambitsiooni ja võimalus tõusta tulevikus ettevõttes kõrgemale positsioonile nagu peakelner või teenindusjuht.

Esimesel nädalal tegeleme kelneri eriala põhiülesannetega. Sinna kuulub esiteks kelneri välimuse kontrolli, puhtus ja üleüldine hoiaku kontroll. Laudade katmised ja koristamised. Teenindamine rahulikul ja kiirel ajal. Poleerime klaase ja söögivahendeid ning seeläbi õpime ka tundma erinevaid klaase ja töövahendeid. Kuidas voltida pidulikke ja funktsionaalseid servjette. Vahetuse alustamine ja lõpetamine. Baari täitmine ja tellimuste täitmine vastavalt tellimusele. Valmistame aperatiivseid jooke, lihtsamaid ja keerulisemaid enamlevinud kokteile nagu näiteks Dry Martini, Mojito, Margarita, Tequila Sunrise, Iiri kohv jne. ning teeme selgeks milliseid jooke, millises klaasis ja kuidas serveerida. Kindlasti teeme üks päev tõsisemalt tutvust kohvimaailmaga ja loomulikult ka selle ajalooga. Milliseid kohviube kasutada, kuidas valmistada erinevaid jooke kohvist, kuidas serveeritakse, kuidas vahustada piima ning kuidas käib latté art. Kõike seda teeme ühel päeval, kus võimaluse korral külastame ka kohvikut ning vaatleme, maitseme ja hindame nende tehtud kätetööd. Esimesse nädalasse mahub ühte päeva ka kindlasti veinimaailma tundmine.  Õpime kuidas serveerida veine, millised on veini avamise reeglid, dekanteerimine ja klaasivalik. Degusteerime populaarsemate ja enimlevinud viinamarjade veine ning saame teada veinimaailma ajaloost. Ka sellel päeval külastame peale koolitust ühte restorani, kus jälgime ja teeme märkmeid sealse teeninduse, serveerimise ja üldmulje kohta ning tuletame meelde eelnevate päevade õpitut. Veini- ja kohvikoolitust aitavad läbi viia meie partnerid, kelleks on oma ala Eesti meistrid Sommeljeede assotsiatsioonist ja baristade assotsiatsioonist.

Teine nädal algab esimese nädala kordamisega, kus tuletame meelde, mida õppisime ja praktiseerime põhiülesanded uuesti läbi. Järgmiseks tutvume vastuvõttude korraldamise ja organiseerimisega. Lisaks klassikalistele laua katetele,  katame üles ka fursettlaua, buffetlaua ja ka kohvipausi. Saame selgeks kuidas, millal ja kui palju on vaja tellida eelolevateks päevadeks kaupa ja kuidas prognoosida eelseisvat nädalat. Teise nädalasse mahub kindlasti päevased meeskonna- ja juhi koolitused, mida viivad läbi samuti oma eriala spetsialistid.  Räägitakse kindlasti meeskonna värbamisest, graafikute koostamisest, meeskonna sisekliimast, teeninduspsühholoogiast ja organisatsioonikäitumisest. Lisaks on võimalus koolitusele juurde tellida veel hügieenikoolitust. Teise nädala teises pooles tegeleme veel praktiliste ülesannetega ja külaliste teenindusprotsessiga. Koolitus lõpeb teooriatestiga, mille sooritamisel väljastatakse läbinud koolituse tunnistus.

Kui sul tekkis huvi ja soovid koolituse kohta rohkem infot, siis võta ühendust numbril +372 5385 6197 või kirjuta meile info@teeninduskvaliteet.ee

Log In

Create an account